Voor niets gaat de zon op is een hele mooie uitdrukking en zo waar als het maar zijn kan.

Wat heel veel voorkomt bij heel veel mensen is dat ze opgeven en zeggen dat ze gefaald hebben.

Ik persoonlijk kan daar niet zoveel mee, want je kunt niet falen in mijn optiek, alleen opgeven zorgt ervoor dat iets niet gaat werken.

Natuurlijk is het niet altijd even makkelijk, dat hoor je mij ook zeker niet zeggen, wees nou eens eerlijk, dat is het leven vaak sowieso niet als je rond je heen kijkt. Weer zo’n mooie spreuk die klopt als een bus is “ieder huisje heeft zijn kruisje. ”maar als je echt heel graag wilt dan zijn er altijd manieren en wegen die leiden tot het juiste resultaat. Echt het enigste en tevens dan ook wel het moeilijkste is als het tegenzit is altijd doorzetten en nooit je dromen opgeven. Wees flexibel en durf je verwachtingen bij te stellen mocht dit nodig zijn. Houd altijd in het achterhoofd dat het hele leven vanaf je geboorte tot aan dat je dood gaat een leerproces is en dat dit bij alles wat je onderneemt of aangaat weer van het 0 punt begint.

Duidelijk hebben en daarin ook heel concreet weten wat je dromen zijn maakt het doorgaans wel een heel stuk makkelijker, klinkt logisch toch? Dat denk ik ook, alleen blijkt dit toch vaak een enorme valkuil van vele te zijn.

Waarschijnlijk hebben je ouders en of docenten weleens tegen je gezegd dat het enigste waar je zelf niets voor hoeft te doen is dat het morgen weer vanzelf een nieuwe dag komt met nieuwe kansen. Met andere woorden zoals de titel van deze blog ook benoemd “Voor niets gaat de zon op.”

Alle andere zal jij en je handelen bepalen wat het verhaal gaat worden.

Blijf “Werken aan de Winkel” Stel bij en maak steeds een passend stappenplan, en geef never en te nooit niet op!

Share This