Herken jij het ook, het gevoel dat je een beslissing moet gaan nemen om te gaan naar een next level in je leven, in je onderneming? Veranderingen zijn zo moeilijk, elk mens heeft daar toch last van?

In deze blog wil ik je een inzicht geven.

Graag wil ik je vragen wat voor cijfer je jouw leven met je onderneming op dit moment geeft? Heb jij een getal in je gedachte?
Laten we zeggen dat jij je leven met je onderneming op dit moment een 5 geeft. Een 5 is in mijn beleving hetzelfde als matig. Dus het antwoord op mijn vraag zal fictief nu dus matig zijn. Oké ik kan me werkelijk niet voorstellen dat je daar blij van wordt, of wel?
Jij doet 2 daar tel je 3 bij op en je krijgt 5
Ik ga je een nieuwe vraag stellen, Als jij het voor het zeggen hebt, zonder in belemmeringen te denken. Welk cijfer zou je willen wat jouw leven met je onderneming heeft? Laten we al onze remmen los gooien en dan zeggen we natuurlijk een 10! Een 10 staat gelijk aan je tofste leven met je onderneming.
Oké… jij deed dus 2 en telde daar 3 bij op….. potjandorie weer zal de uitkomst 5 zijn.
Wat ik hiermee wil zeggen is als jij een andere uitkomst wilt dan zit er niets anders op, je zult de som moeten veranderen.
Ja je leest het goed, ik schrijf inderdaad veranderen.
Als je iets gaat veranderen dan kunnen daar risico’s aanzitten. Ja dat klopt als een bus. Oei ja maar…… ik hoor het bij vele van jullie nu echt kraken. Het woord risico heeft veelal een negatieve betekenis, want wij mensen zijn geneigd altijd van het slechtste scenario uit te gaan. Dus nee dan doe toch maar 2 en daar tel je dan 3 bij op = matig.

Ken je de term omdenken?

Goed doordachte risico’s nemen is zo gek nog niet, want je wint sowieso altijd ! Jij kunt hierin niet verliezen als jij in staat bent om de juiste mindset te creëren die in mijn ogen echt onmisbaar is om je tofste leven met je onderneming te kunnen leiden. Want… LET OP…. Neem je risico, als het lukt dan ben je super blij en ja als het niet uitvalt hoe jij het had gewild dan heb je daar een zeer waardevolle les uit gekregen die jij voor de rest van je leven met je onderneming met je mee kunt nemen, er is in mijn ogen geen betere leerschool en cadeau dan dat.
Weet jij wat een expert is? Inderdaad een expert is iemand die alle mogelijke fouten heeft gemaakt die hij of zij heeft kunnen maken en daar beter van is geworden. Whoppa!
Dus doe eens gek en ipv de 2 neem je nu maar eens de 6 en nee je telt daar geen 3 bij op , maar we nemen het getal 4 en Yes eindelijk ben je bij de 10 aka je tofste leven met je onderneming.

Groetjes Anke van Kessel

 

Share This