Heb jij dat ook dat voor het einde van de dag je energie al op is?

Misschien kan ik je beter vragen, heb je nu voldoende energie om van je droom, een succesvol bedrijf, de werkelijkheid te maken. Om van je succes te genieten na een drukke werkdag?

Het starten van je eigen bedrijf kost je heel veel tijd en energie. Vol enthousiasme stort je je op het vele werk dat voor je ligt. Zorgen dat je voldoende klanten krijgt, social media, de administratie, netwerken, kennis op peil houden, gesprekken met je coach en dan heb je daarnaast ook nog je ‘normale’ leven. De stress en de financiële onzekerheid kunnen aan je gaan knagen, het vreet energie. Misschien knaagt de onzekerheid over je uiterlijk aan je waardoor je twijfelt aan jezelf.

Hoe zorg je ervoor dat je de energie krijgt om van je bedrijf en je leven een succes te maken?

In deze blog ga ik je vertellen hoe je met een paar kleine aanpassingen ervoor kan zorgen dat je de energie krijgt die je nodig hebt om zelfverzekerd te werken aan je bedrijf. Ik deel met je hoe je ervoor zorgt dat je aan het einde van de dag energie over hebt om te genieten van je leven.

Wat de meeste vrouwen vergeten is dat je lichaam goede voeding nodig heeft om je de energie te geven die je nodig hebt. Het klinkt misschien vreemd, maar je mag je lichaam vergelijken met je auto. Tank je goede brandstof en voldoende brandstof dan brengt je auto je precies waar je moet zijn. Onderhoud je de auto niet goed dan gaat deze haperen.

Je lichaam heeft voldoende eten dat je langdurig energie geeft nodig. Alleen dan krijg je de energie die je nodig hebt om van je bedrijf en je leven een succes te maken. Goede voeding is voeding die zo puur en onbewerkt mogelijk is. Een handig ezelsbruggetje is, hoe meer je eten is bewerkt, hoe minder energie het je geeft. Daarom kun je in de supermarkt het beste de eenvoudige producten kopen.

Verwen jezelf iedere dag met een ontbijt. Het ontbijt dat je de meeste energie geeft bestaat uit een combinatie van eiwitten en vetten. Bijvoorbeeld een goed gevulde kom yoghurt of kwark met fruit en noten.

Eet tussen de middag geen broodmaaltijd, maar doe wat brood, crackers of rijstwafels bij je maaltijd. Kies je voor een salade, zorg er dan voor dat deze niet alleen vult, maar je ook nog eens voldoende energie geeft. Combineer eens met een ei, avocado, vlees, vis of kip.

Als je klaar bent met werken maak het jezelf dan makkelijk. De kracht van goed eten zit in de eenvoud. Als je ervoor zorgt dat je bord voor de helft vol ligt met groenten, dan kan je de andere helft verdelen in 3 stukken. Het eerste stukje reserveer je voor vlees/vis/kip en soms niks. Het tweede stukje gebruik je voor koolhydraten, bijvoorbeeld aardappels, zilvervliesrijst of pasta en het derde deel voor de vetten om in te bakken. Of een keertje een sausje. Meer heeft je lichaam niet nodig.

Zitten is het nieuwe roken

Van de hele dag op je stoel zitten krijg je niet veel energie. Het is goed om jezelf, ja ook als je een overvolle agenda hebt, beweging en frisse buitenlucht te geven. Combineer bijvoorbeeld je lunch met een wandeling. Neem wat vaker de trap of parkeer je auto wat verder weg zodat je moet lopen.

Gebruik ik deze tips zelf ook?

Tot een paar jaar geleden had ik niet de energie om mijn dromen waar te maken. Pas toen ik doorkreeg dat beter eten, zo puur en onbewerkt mogelijk, het beste was voor mijn lichaam heb ik het roer omgegooid. Tot die tijd zorgde ik niet goed voor mezelf. Ik gebruikte veel te veel pakjes en zakjes of bestelde snel eten. Als ik moe was of niet lekker in mijn vel zat dan koos ik voor chocolade, chips of koekjes als ontspanning. Ik dacht altijd dat ik eten en alcohol nodig had om gezellig te zijn. In werkelijkheid was ik mijn lichaam aan het verwaarlozen waardoor ik steeds zwaarder en ongezonder werd. Als ik in de spiegel keek dan werd ik niet blij en twijfelde ik steeds aan mezelf. Voor het einde van iedere dag was mijn energie op.

Ik heb het roer compleet omgegooid. Het eerste wat ik heb gedaan is anders gaan eten. Geen moeilijke gerechten, maar juist eenvoudig. Ik sla geen maaltijd meer over. Iedere dag voelde ik mij sterker, gezonder en energieker worden. Bewegen is een vast onderdeel van mijn dag geworden. Hoe druk ik het ook heb, ik ga altijd een wandeling maken tussen de middag. Dat frisse buitenlucht geeft de energie en rust in mijn hoofd om ook in de middag te doen wat ik wil doen.

Eet jezelf gezond, energiek en fit

Omdat ik het je zo gun dat ook jij de energie hebt om van je bedrijf een succes te maken waar je van kan genieten deel ik deze tips met je. Dit is ook wat ik de vrouwen die ik iedere dag opnieuw mag coachen leer. Terug naar de basis, de eenvoud van goed voor jezelf zorgen zodat je lekkerder in je vel en kleding zit. Het geeft je de ruimte in je hoofd om beslissingen te nemen, je klanten te geven wat ze verdienen. En om na een lange dag werken aan je bedrijf te genieten van het leven samen met iedereen die je lief is.

Groetjes Claudia Vesters

Over Claudia

Claudia Vesters is Gewicht, Hormoon en Leefstijlcoach. Zij leert 35+ vrouwen hoe ze met ‘normaal’eten hun gewicht, hormonen en leefstijl in balans krijgen. Wil jij meer van Claudia weten en horen, kom dan naar het Werken aan de Winkel Event van 2 + 3 februari 2019. Wees Welkom en kom erbij

 

 

 

Werken aan de Winkel Event

Koop hier je ticket voor het Werken aan de Winkel Event van 2 + 3 februari 2019

Share This