Over Anke

Werken aan de Winkel

Over Anke

Van bijna in de bijstand, naar succesvol onderneemster

Het was 2009, ik zat er echt helemaal doorheen. Had geen werk, was moeder van een heel lief kereltje van bijna 5 en zat verstikt in een voor mij verschrikkelijk huwelijk, waarin ik totaal niet mezelf kon zijn.

Dit moest anders, dit kon niet meer., maar ja scheiden is niet iets wat je zomaar van de een op een andere dag doet. Al vanaf ik nog bij mijn ouders woonde stond ik ingeschreven bij de woningbouwvereniging voor een huurhuisje, hier was nooit wat van gekomen, omdat mijn ex man al een huis in zijn bezit had dus ja het was toentertijd logisch dat ik bij hem introk.

Toeval bestaat niet en op een moment in mijn leven dat er echt een verandering plaats moest vinden, ontving ik een brief van deze woningbouwvereniging en er kwam een huurhuisje in een blok van 4 vrij, of ik daar interesse in had?

Dit was mijn kans en ik vulde al na 10 seconde nadat ik de brief had geopend de formulieren in en deed deze meteen op de post, 3 lange weken wachten en ja hoor eindelijk bericht dat ik als ik wilde het huisje mocht huren.

Zo wat was ik blij, zo blij dat ik dit niet kan beschrijven, dat zegt al genoeg denk ik.

Oei nu kwam het onmogelijke, ik moest dit mijn toen nog man gaan vertellen, dat ik weg wilde, ik wilde scheiden.

Tja het was onvermijdelijk dus kom op Anke gewoon doen, zo gezegd zo gedaan.

Huisje helemaal opgeknapt en ingericht zat ik daar vol trots, maar ja 1 probleem, de bijstand lag op de loer. Ik deed er alles aan om een baan te vinden, maar ja het was een hele moeilijke tijd, we zaten midden in de economische crisis en was ook nog eens alleenstaande moeder. Ik wilde ook nog er kunnen zijn als mijn zoontje mij nodig had. Ja inderdaad ik hoor mensen denken, had je ook nog wensen / eisen?

Ja die had ik zeker. Ik kan me nog goed herinneren op een ochtend werd ik wakker en ik had in mijn slaapkamer zo’n gigantische spiegel staan, hier ging ik voor staan en zei tegen mezelf, nu kan je 2 dingen doen meid.

Of je snoept al het geld wat je nu van na de scheiding hebt op, wat sneller zal zijn als dat je denk of je neemt nu het heft in eigen handen en je gaat de verloren jaren achter je laten en word directeur van je eigen leven en je gebruikt het geld als investering in jezelf.

Het laatste is waar ik voor koos. Op dat moment besloot ik in actie te komen en maakte een plan. Wat wilde ik en wat dacht ik hiervoor te moeten doen.

Ik had een passie en dat was uiterlijke verzorging, ik zocht de beste opleidingen die ik kon vinden en liet me omscholen door de beste mensen die ik kon vinden om hartstikke goed te worden in deze branche. Ik stak veel geld om mijn salonnetje bij mijn ouders in de garage om te bouwen en in te richten en ja je raad het al, mijn geld was op. Een lange tijd was het op een houtje bijten en blij zijn dat ik en mijn zoon vaak konden gaan eten bij mijn ouders en gelukkig vond mijn moeder het leuk om kleren te kopen voor mijn zoon en kreeg ik veel van haar oude kleding voor mezelf.

Kei hard werken, veel leren, ontzettend vaak op mijn bek gaan ( want tja je bent pas expert als je alle mogelijke fouten hebt gemaakt ) mezelf als een soort spons laten fungeren, alle uren dat mijn zoontje of op school zat of sliep besteedde ik aan mijn bedrijf en of aan mijn persoonlijke ontwikkeling..

Na ander half jaar begon ik te merken dat mijn concept wel een schot in de roos was en al mijn harde werken begon zijn vruchten af te werpen. Langzamerhand hield ik wat winst over en kon ik langzaam gaan hopen dat ik de juiste beslissing had gemaakt en mijn droom op een beter leven voor mij en mijn zoon kwam steeds dichterbij om werkelijkheid te gaan worden.

Ondertussen was ik mijn huidige partner tegengekomen, ook een ondernemer met een leuk bedrijf, beide ambitieus, beide mijn zoon op de eerste plaats zettende, werd het na een aantal jaar duidelijk dat we het anders moesten gaan doen. 2 bedrijven runnen die steeds maar meer groeide werd teveel en bood ons niet meer wat wij voor ogen hadden op hoe wij ons leven samen met mijn zoon wilde leiden.

In onze vakantie in Oostenrijk dat jaar kwamen we op de gedachte dat we het beter vonden om ons te gaan concentreren op 1 bedrijf wat we samen gingen runnen. Beide focussen op dezelfde doelen, daar was het ons om te doen. Zo bestond het besluit voor mij om mijn bedrijf van de hand te doen en als compagnon in het bedrijf van mijn partner te stappen.

Ons bedrijf runnen wij vanuit huis en al snel vonden wij ons doel en dat was een woonboerderij waar ik mijn pony”s kon houden, 3 maanden later vonden wij deze prachtige droomwoning en check dat doel was gerealiseerd.

Veel mensen vroegen aan mij of ik mijn oude werkzaamheden niet miste, jazeker natuurlijk miste ik gedeeltes daarvan. Omdat ik naast mijn werkzaamheden in mijn salon ook les gaf in visagie en haarstyling en workshops verzorgde voor mijn collega’s, wat ik super gaaf vond om te doen en ik tijdens mijn werkzaamheden bij ons huidige bedrijf Web-Pepper weleens de vraag kreeg of ik klanten kon helpen met bv marketing of concept uitdenken of gewoon ondernemen, kwam ik erachter dat ik het begeleiden van mensen wel erg miste en dus ontstond het idee om binnen Web-Pepper een nieuw concept uit te denken om mensen verder te helpen in hun ondernemerschap.

Werken aan de Winkel was geboren en weer liet ik me omscholen en volgde ik verschillende cursussen, veelal van Michael Pilarczcyk  Marie Forleo en volg ik nog steeds vele online cursussen en ga ik in mei 2018 starten met de opleiding NLP Practitioner, dit zal zeker niet de laatste opleiding gaan zijn. Ook verslind ik boeken die werk gerelateerd zijn en met mijn eigen praktijk ervaring (ervaringsdeskundige) kan en doe ik precies wat ik zo gaaf vind om te doen.

Vrouwen net als ik ( of net even wat anders ­čśë ) helpen hun eigen leven te gaan leven met behulp van een eigen onderneming.

Wil jij meer weten, kom dan eens vrijblijvend met me praten.

 Anke van Kessel

Anke van Kessel

Werken aan de Winkel

JIJ, JE LEVEN,JOUW BEDRIJF

Share This